La Ruta de l’Ermità, és una ruta senyalitzada (mitjançant senyals vermelles com a reforç a les de PR i GR) per fer a PEU o amb BTT, sense dificultats tècniques, però que demana uns coneixements mínims en l’ús dels mapes i la brúixola, i una tècnica i condició física adequades.

Recorre en gran part el Parc Natural del Cadí-Moixeró i uneix més de 20 monuments romànics, i transcorre entre les cotes dels 800 m. de La Pobla de Lillet i els 2.520 m. de la Tosa d’Alp.

El període oficial de participació a la Ruta és de l’1 d’abril al 30 de novembre, segons les condicions meteorològiques i la presència de neu o no a les cotes altes.

Al ser una ruta circular, vosaltres decidiu des de quin refugi comenceu, en quants dies i en quins refugis pernocteu.

HISTÒRIA

Una ruta amb historia: La composen camins de muntanya que comunicaven els antics contats medievals del Berguedà, Cerdanya i Ripollès que aixoplugats per esglesies, monestirs i santuaris que acompanyaven als viatgers.

NATURA

A peu, en BTT o a cavall: La ruta transcorre a través del Parc Natural del Cadí-Moixeró i altres espais protegits com les Fonts del Llobregat o la Serra de Catllaràs i Picancel

COMPRA EL MAPA AQUÍ

mapa ermità.JPG