top of page
Disseny sense títol_edited_edited_edited

Parc Natural del Cadí-Moixeró

El Parc Natural del Cadí-Moixeró és un dels espais naturals més grans de Catalunya, que s'aixeca com una barrera de cingles entre el Pirineu i el Prepirineu. El recorren nombrosos itineraris senyalitzats per fer a peu, a cavall o amb bicicleta.
 

Les dues grans serralades del Cadí i Moixeró, unides pel coll de Tancalaporta, formen una barrera muntanyosa allà on es troben el Pirineu i el Prepirineu. En aquesta zona se situa el Parc Natural del Cadí-Moixeró. Els seus vessants formen cingleres escarpades. Els massissos del Pedraforca -que gaudeix de protecció especial com a Paratge Natural d'Interès Nacional-, la Tosa i el Puigllançada formen unitats diferenciades.

La vegetació és riquíssima: es coneixen unes 1.400 espècies i subespècies vegetals, algunes d'endèmiques, com el julivert d'isard. Quant a la fauna, és rica i variada i hi destaca el picot negre, símbol del parc.

Els pobles mantenen la seva arquitectura tradicional i alguns conserven nuclis medievals. Destaquen les esglésies romàniques de Sant Llorenç i de Talló. Camins històrics travessen la serra, com el camí de Coll de Jou o el pas dels Gosolans.

El parc s'ha adherit al distintiu Compromís Biosphere dins de la marca turística Pirineus Barcelona.

bottom of page